پزشکیان دکترای افتخاری جراحی قلب از پاکستان دریافت کرد ترامپ: شاید باید دوباره نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری بشوم! سخنگوی سازمان ملل: عملیات تخلیه بیش از ۱۱ هزار دریانورد در تنگه هرمز آغاز خواهد شد ادعای ترامپ: بازرسان در زمان مناسب در ایران حضور خواهند یافت شیخ نعیم قاسم: اسرائیل راهی جز عقب‌نشینی از خاک لبنان ندارد دانمارک سفارت خود در تهران را بازگشایی کرد ترامپ: ایران هرگز سلاح هسته‌ای نخواهد داشت! روبیو مدعی شد: پرونده لبنان از ایران جداست! شهباز شریف: تفاهم‌نامه ایران و آمریکا شامل موشک‌های بالستیک نمی‌شود تجاوز اسرائیل به جنوب لبنان همزمان با آغاز مذاکرات بیروت و تل‌آویو آغاز دور پنجم مذاکرات لبنان و اسرائیل در واشنگتن عضو هیات مذاکره‌کننده: انحصار خرید کالای آمریکایی در هیچ تفاهم و توافقی وجود ندارد دبیرکل جدید اتحادیه عرب تعیین شد / نبیل فهمی کیست؟ چه کسی نخست وزیر بعدی بریتانیا است؟ ماجرای ورود بازرسان آژانس به ایران چیست؟ منبع آگاه: صرف شدن پول‌های بلوکه شده برای خرید غلات واقعیت ندارد

ترس عربستان از خراب‌شدن پل‌های ارتباطی‌اش با ایران

ترس عربستان از خراب‌شدن پل‌های ارتباطی‌اش با ایران رسانه روسی «نزاویسیمایا گازتا» در گزارشی درباره تغییر موضع عربستان سعودی در قبال توافق هسته‌ای با ایران نوشت که ریاض از خراب‌شدن همه پل‌های ارتباطی‌اش با تهران هراس دارد.
تاریخ انتشار: ۱۸:۰۷ - ۰۲ اسفند ۱۴۰۱ - 2023 February 21
کد خبر: ۱۷۳۹۹۹

به گزارش راهبرد معاصر براساس گزارش روزنامه اینترنتی «رای الیوم»، در این گزارش آمده است: مقامات سعودی خواستار بازگشت طرف‌ها به مذاکرات با ایران درباره «احیای توافق هسته‌ای» شدند. اگرچه دولت «جو بایدن»، رئیس جمهور آمریکا به صراحت اعلام کرده است که گفت‌و‌گو در این باره، بخاطر شکایات جهانی علیه تهران روی میز نیست، اما ریاض تاکید می‌کند که عدم توسل به دیپلماسی در این زمینه منجر به بی ثباتی خاورمیانه خواهد شد.

«کریل سمنوف»، کارشناس مسائل بین‌الملل روسیه در گفت‌وگو با روزنامه «نزاویسیمایا گازتا» گفت: موضع ریاض در مورد برجام تغییر کرده است. عربستان سعودی مدت‌هاست که هنگام انتخاب بین تحریم‌ها و «توافق هسته‌ای» خواستار اعمال تحریم‌ها و فشارهای بیشتری بر ایران بوده و این امر را باعث کاهش فعالیت تهران در منطقه می‌دانست.

سمنوف در ادامه درباره دلایل این چرخش نظر سعودی خاطرنشان کرد: «این ممکن است به دلیل پرونده یمن باشد که در آن عربستان از ایران می‌خواهد تا حوثی‌ها را برای امضای توافقنامه صلح تحت فشار قرار دهد؛ از نظر سعودی‌ها، ایران باید نفوذ خود را در یمن حفظ کند تا حوثی ها را در خصوص صلح متقاعد کند».

«روسیا الیوم»، رسانه روسی دیگر ضمن اشاره به میانجی‌گری عمان در این روند، در گزارشی نوشت: «در اینجا ریاض و تهران ممکن است نقاط تماسی داشته باشند؛ و ممکن است این تماس‌ها، به تغییر رویکرد عربستان سعودی در قبال مذاکرات بر سر برنامه هسته‌ای مربوط باشد.. همانطور که سران ریاض تصمیم گرفتند تا ادامه آن را اتفاقی خوب ارزیابی کنند».

«فیصل بن فرحان» وزیر امور خارجه عربستان سعودی روز شنبه (۱۸فوریه) در بخشی از صحبت‌های خود به برنامه هسته‌ای ایران اشاره کرده و گفته بود: «خواستار بازگشت به توافق هسته‌ای هستیم اما با دیدی فراگیر و اینکه کشورهای حاشیه خلیج (فارس) نیز در آن مشارکت داشته باشند»./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار